Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προκλητική στάση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ





10 εκατ. ευρώ εκλογικής ενίσχυσης, θα λάβουν τα κόμματα μετά από απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, καθώς αρνήθηκαν να δεχθούν τη μείωση της ενίσχυσής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως προβλέπει η απόφαση, η εκλογική ενίσχυση των κομμάτων θα κυμανθεί στο 0,22 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού που ίσχυσε και στις εκλογές του 2009, γεγονός που σημαίνει ότι τα πολιτικά κόμματα θα λάβουν περίπου 10 εκατ. ευρώ, πλέον της τακτικής επιχορήγησής τους.
Εν τω μεταξύ, κάποιοι από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν από τις εκλογές και όχι το 60% όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, επικαλούμενοι αυξημένες ανάγκες.
Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αποφασίσθηκε ακόμη να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα. Οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων επέμειναν ότι ο χρόνος θα πρέπει να κατανεμηθεί ισόποσα ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που επέμειναν να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.
Αυτή είναι η συνεισφορά των 2 μεγάλων κομμάτων για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση...

Τώρα ξέρεις. Δεν έχεις δικαιολογίες...


 Εσύ διαλέγεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου