Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έτσι θα γλιτώσουν οι Έλληνες




Η σημερινή κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει αναβολές στην εφαρμογή των μέτρων.

Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες πρέπει να μειώσει τις δαπάνες, να εξασφαλίσει ροή κεφαλαίων από τις τράπεζες προς τον ιδιωτικό τομέα και να απελευθερώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την αρχή μιλήσει για την ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες με τον περιορισμό του κράτους σε όλα τα επίπεδα και ότι πρέπει να αρθούν τα εκατοντάδες αντικίνητρα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία διαφωνεί όμως με την εύκολη λύση της μείωσης μισθών και συντάξεων και γι΄ αυτό το λόγο έχει καταθέσει – σε συνεννόηση με τον τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό φορέα στην Ευρώπη - το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση (Ελλάδα 2020) που προβλέπει μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ενός Ταμείου Αναπτυξιακής Ενίσχυσης, ύψους €30 δισ., που θα χρηματοδοτηθεί με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, από τα διαρθρωτικά ταμεία και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό το ταμείο θα αποτελέσει το μοχλό για την ανάκαμψη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, που τόσο πολύ υποφέρει.

Όσο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων που ψηφίστηκε λίγες μέρες προτού κλείσει η Βουλή, με την οποία τα μεγάλα κόμματα χαρίζουν στον εαυτό τους €30 εκατομμύρια, το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα (η συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη – ALDE), ζήτησε εξηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για την ενέργεια αυτή που παραβιάζει στην ουσία τους όρους του μνημονίου. Ως γνωστόν, στο δεύτερο πακέτο βοήθειας αναφέρεται ρητά και η μείωση των εκλογικών δαπανών. Στους όρους της σύμβασης υπάρχει η πρόβλεψη για «μείωση των λειτουργικών δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης και των σχετικών με τις εκλογές δαπανών τουλάχιστον κατά 370 εκ. ευρώ (σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2012), εκ των οποίων τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ σε στρατιωτικές δαπάνες και τουλάχιστον 70 εκ. ευρώ σε εκλογικές δαπάνες».

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει διακηρύξει ότι το πρόβλημα της μείωσης των δαπανών του κράτους  δεν θα λυθεί  με νέο σφίξιμο της ζώνης του έλληνα πολίτη. Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, η μείωση κατά 50% των μισθών και συντάξεων των βουλευτών, η μείωση κατά 50% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα,  είναι αρκετές για να γλυτώσουν τον ελληνικό λαό από νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου